Календарь новостей
«  Июнь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форум

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Каков Ваш уровень доходов?
Всего ответов: 4423
Партнеры
Форма входа
Логин:
Пароль:
05.01.2017 | Деньги
Как получить кредит онлайн не выходя из дома?
01.12.2016 | Финансы
Как выбрать профессиональную школу трейдинга?
28.11.2016 | Финансы
Можно ли обучиться трейдингу самостоятельно?
23.11.2016 | Финансы
Кредиты онлайн - посещать банковские учреждения теперь нет н...
Разделы новостей
Недвижимость [282]
Экономика [163]
Финансы [399]
Предприятия [352]
Строительство [119]
Государство [61]
Деньги [450]
Общество [210]
Пятница, 29.03.2024, 09:56
НОВОСТИ » Общество » 2008 » Июнь » 19

Држінспекція праці у Житомирській області повідомляє про масиві порушення

Новости Общество
Територіальна державна інспекція праці у Житомирській області повідомляє "Бізнес Житомиру", що за травень місяць поточного року здійснено 158 перевірок дотримання законодавства про працю, в тому числі по заборгованості - 20.

За результатами перевірок складено та передано до суду 144 протоколи про адміністративне правопорушення щодо посадових осіб, в тому числі по заборгованості – 20. За результатами розгляду протоколів винесено судами 107 рішень по притягненню порушників до адміністративної відповідальності, з них з накладанням штрафних санкцій - 63.

До правоохоронних органів передано 13 матеріалів перевірок для притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які грубо порушили законодавство про працю. За результатами розгляду матеріалів порушено 3 кримінальних справи.

Власникам підприємств внесено 34 подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб за порушення ними законодавства про працю.


Серед перевірених підприємств найбільше порушень законодавства про працю виявлено на слідуючих підприємствах області:


  • Приватне підприємство ім. Ю.Гагаріна Баранівського району (директор Власюк Ярослав Іванович).

На підприємстві порушуються вимоги ст. 115 КЗпП України в частині виплати заробітної плати працівникам підприємства регулярно, два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів. Згідно наданих перевірці документів на день проведення перевірки заборгованість із заробітної плати по працівниках складає 33,4 тис. грн., що дорівнює 4 МФОП. Порушення строків виплати заробітної плати підтверджується по відношенню до всіх працівників підприємства.

Має місце порушення ст. 116 КЗпП України в частині проведення при звільненні працівників виплати всіх сум, що належать їм від підприємства в день звільнення. Станом на день перевірки не проведено розрахунок з 16 звільненими працівниками на суму 4,0 тис.грн.

В порушення ст. 15 Закону України ”Про оплату праці” виплата заробітної плати не проводиться в першочерговому порядку. На протязі січня місяця 2008 року в касу та на розрахунковий рахунок підприємства надійшло коштів в сумі 10,6 тис.грн., з них використано на оплату праці 4,5 тис.грн. що становить 42 % від усіх надходжень, за лютий місяць 2008 року в касу та на розрахунковий рахунок підприємства надійшло коштів в сумі 17,0 тис.грн., з них використано на оплату праці 3,7 тис.грн. що становить 21,7 % від усіх надходжень.

В порушення ст. 94 КЗпП України на підприємстві є випадки виплати заробітної плати наперед за ще невиконану роботу. Станом на день перевірки дебіторська заборгованість по 2 працівниках підприємства складала 0,2 тис.грн.

Порушуються вимоги ст. 33 Закону України «Про оплату праці», Закону України від 6 лютого 2003 року № 491 – ІV «Про індексацію грошових доходів населення» в частині нарахування індексації заробітної плати. При нарахуванні заробітної плати працівникам підприємства не проводилось нарахування індексації під час коли величина індексу споживчих цін перевищувала поріг індексації, який установлено в розмірі 101 відсотка. Порушення підтверджується по відношенню до всіх працівників.

Має місце порушення вимог ст. 34 Закону України «Про оплату праці» в частині нарахування компенсації втрати частини заробітної плати при виплаті заборгованої заробітної плати.

За результатами перевірки директору та головному бухгалтеру підприємства внесені приписи на усунення порушень, складено та передано до місцевого суду протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.


  • Приватне сільськогосподарське підприємство ім.І.Франка Баранівського району (директор Федорчук Олексій Олексійович).

На підприємстві порушуються вимоги ст. 115 КЗпП України в частині виплати заробітної плати працівникам підприємства регулярно, два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів. На день проведення перевірки заборгованість із заробітної плати по працівниках складає 31,8 тис. грн. що дорівнює 4 МФОП.

В порушення ст. 94 КЗпПУКраїнина підприємстві мало місце виплата заробітної плати наперед за ще невиконану роботу. Станом на день перевірки дебіторська заборгованість по 3 працівниках підприємства складала 0,9 тис.грн.

В порушення ст. 116 КЗпПУкраїни при звільненні працівників виплата всіх сум, що належать їм в день звільнення не проводиться. Станом на день перевірки не проведено остаточний розрахунок з 9 звільненими працівниками на суму 5,4 тис.грн.

В порушення ст. 15 Закону України ”Про оплату праці” виплата заробітної плати не проводиться в першочерговому порядку. На протязі 1 кварталу 2008 року в касу та на розрахунковий рахунок підприємства надійшло коштів в сумі 18,0 тис.грн. з них використано на оплату праці 4,0 тис.грн. що становить 25 % від усіх надходжень.

Порушуються вимоги ст. 33,34 Закону України «Про оплату праці» в частині нарахування індексації та компенсації заробітної плати.

За результатами перевірки директору внесено припис на усунення порушень, складено та передано до місцевого суду протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.


  • Сільськогосподарський виробничий кооператив «Дружба» Володарсько-Волинського району (голова кооперативу Красуцький Микола Васильович).

Перевіркою встановлено, що в кооперативі порушуються вимоги ст. 115 КЗпП України в частині виплати заробітної плати працівникам товариства регулярно, два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів. На день проведення перевірки заборгованість із заробітної плати по працівниках складає 29,1 тис. грн., що складає 2 МФОП.

В порушення ст. 94 КЗпП України в кооперативі мало місце виплата заробітної плати наперед за ще невиконану роботу. Станом на день перевірки дебіторська заборгованість по 8 працівниках товариства складала 1,4 тис.грн.

В порушення ст. 116 КЗпПУкраїни при звільненні працівників виплата всіх сум, що належать їм в день звільнення не проводиться. Станом на день перевірки не проведено остаточний розрахунок з 7 звільненими працівниками на суму 4,1 тис.грн.

Має місце порушення ст.95 КЗпП України в частині недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

В порушення ст.106 КЗпП України оплата праці працівникам кооперативу за роботу в надурочний час не проводиться в подвійному розмірі.

Про нарахуванні заробітної плати сторожам за роботу у нічний час порушуються вимоги ст.108 КЗпП України.

В порушення ст. 21 Закону України « Про відпустки » заробітна плата працівникам кооперативу за час відпустки не виплачується за 3 дні до її початку. Порушення підтверджується по відношенню до всіх працівників, які перебували у щорічних відпустках протягом 2007-2008рр.

Порушуються вимоги ст.ст.33,34 Закону України „Про оплату праці”. В кооперативі не нараховується і не виплачується при виплаті заборгованої заробітної плати компенсація втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати та при нарахуванні заробітної плати не проводилась індексація.

За результатами перевірки голові кооперативу внесено припис на усунення порушень, складено та передано до місцевого суду протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП та внесено подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного бухгалтера.


  • Приватно-орендне сільськогоспоодарське підприємство ім.Шевченка Ємільчинського району (директор Лупанчук Сергій Іванович).

Перевіркою встановлено, що на підприємстві порушуються вимоги ст. 115 КЗпП України в частині виплати заробітної плати працівникам товариства регулярно, два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів. На день проведення перевірки заборгованість із заробітної плати по працівниках складає 44,5 тис. грн., що складає 2,7 МФОП.

В порушення ст. 116 КЗпПУкраїни при звільненні працівників виплата всіх сум, що належать їм в день звільнення не проводиться. Станом на день перевірки не проведено остаточний розрахунок з 3 звільненими працівниками на суму 0,8 тис.грн.

Має місце порушення ст.95 КЗпП України в частині недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Відповідно до штатного розпису мінімальна тарифна ставка (оклад) робітника, який виконує просту, некваліфіковану роботу встановлена в розмірі 350 грн. з розрахунку на місяць за повністю виконану місячну норму праці.

Порушуються вимоги ст.ст. 33,34 Закону України „Про оплату праці”. На підприємстві при нарахуванні заробітної плати не проводиться індексація грошових доходів працівників, не нараховується і не виплачується при виплаті заборгованої заробітної плати компенсація втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати.

За результатами перевірки директору внесено припис на усунення порушень, внесено подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного бухгалтера. Матеріали перевірки передані до прокуратури району для притягнення керівника до кримінальної відповідальності.


На багатьох з перевірених підприємств не виконуються вимоги :

  • - ст.95 КЗпП України щодо розміру мінімальної зарбітної плати, серед них : ПСПО «Зоря» Черняхівського району, СТОВ «Осички» Радомишльського району, ТОВ «Агрофірма Відродження» Любарського району, СТОВ «Спілка хмелярів і пивоварів» Чуднівського району, СТОВ «Мир» Любарського району, КСП «Барвінківське» Малинського району, ПСП ім.І.Франка Баранівського району, СТОВ «Світанок» Ємільчинського району та інших підприємствах, установах та організаціях області.
  • -ст.ст. 33,34 Закону України „Про оплату праці” в частині нарахування та виплати індексації і компенсації заробітної плати : ТОВ «Вентиляторний завод» м.Житомира, ПП «Граніт» Новоград-Волинського району, СТОВ «Осички» Радомишльського району, ПСПО "Зоря" Черняхівського району, СТОВ «Корнин Агро» Попільнянського району, СВК «Дружба», СТОВ «Радичі» Володарсько-Волинського району, ТОВ «Світанок» м.Коростень та інших підприємствах, установах та організаціях області.

В ході кожної перевірки працівниками Територіальної державної інспекції праці у Житомирській області з адміністрацією підприємств, установ і організацій, працівниками бухгалтерії, відділу кадрів проведено роз’яснювальну роботу з питань дотримання законодавства про працю.


Бизнес Журнал
Категория: Общество | Просмотров: 2305 | Рейтинг: 5.0/1

Статьи по теме
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Бизнес Журнал © 2007-2024 BIZ.zhzh.info - Используются технологии uCoz