Календарь новостей
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форум

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Какими банковскими услугами вы пользуетесь?
Всего ответов: 461
Партнеры
Форма входа
Логин:
Пароль:
05.01.2017 | Деньги
Как получить кредит онлайн не выходя из дома?
01.12.2016 | Финансы
Как выбрать профессиональную школу трейдинга?
28.11.2016 | Финансы
Можно ли обучиться трейдингу самостоятельно?
23.11.2016 | Финансы
Кредиты онлайн - посещать банковские учреждения теперь нет н...
Разделы новостей
Недвижимость [282]
Экономика [163]
Финансы [399]
Предприятия [352]
Строительство [119]
Государство [61]
Деньги [450]
Общество [210]
Пятница, 26.04.2024, 15:54
НОВОСТИ » Предприятия » 2008 » Май » 14

Фірмі «Он Лайн» (Коростень) безпідставно не дозволяли прокладку кабельної телемережі

Новости Предприятия
Виконавчий комітет Коростенської міської ради безпідставно відмовляв місцевій фірмі ПП «Он Лайн» на прокладання кабельної телемережі в м. Коростень. Про це "Бізнес Житомиру" повідомили в прес-службі житомирського відділення АМКУ.

Починаючи з квітня 2007 року ПП «Он Лайн» веде переписку з Виконкомом, щодо надання дозволу комунальним виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним підприємствам міста на укладення з Підприємством договорів про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі.

Підприємство звернулось до Виконкому з проханням надати дозвіл КВЖРЕПам міста на укладення договорів про використання окремих частин будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі.

Виконком повідомив, що для прийняття остаточного рішення щодо надання дозволу на прокладання кабельних мереж Підприємству необхідно надати проекти будівництва мереж кабельного телебачення, розроблені згідно вимог стандартів.

Підприємство повторно звернулось до Виконкому з приводу надання вказаного вище дозволу та надало роз’яснення, що у будинках буде прокладатися кабель для безпосереднього підключення телевізорів абонентів до кабельної мережі.

У відповідь на звернення Виконком повідомив про необхідність надання на розгляд проекту розбудови мереж телекомунікацій по м. Коростеню та типового проекту прокладання мереж по будинках відповідно до пункту 1 статті 31 Закону України “Про телекомунікації”.

Далі Підприємство 30.11.2007 знову зверталось до Виконкому з проханнями надати дозвіл на укладення договорів з КВЖРЕПами міста. При цьому Підприємством надано до Виконкому: копію ліцензії НКРЗ; копії листів КВЖРЕПів м. Коростеня про згоду на прокладання кабельних мереж; копію робочого проекту на прокладання телекомунікаційної мережі у житлових будинках; документ, який посвідчує повноваження директора Підприємства; завірені копії установчих документів.

Виконком у своїх відповідях повідомляв Підприємство, що:
  • Підприємство може прийняти участь у конкурсі на право укладання договору оренди окремих частин і територій житлових будинків;
  • для одержання дозволу Підприємство повинно надати проектну документацію на окремі частини і території житлових будинків та будівлі іншого призначення, які будуть використовувались для діяльності Підприємства;
  • питання надання дозволу на прокладання телекомунікаційної мережі на об’єктах житлового фонду буде винесено на чергове засідання Виконкому за умови надання погодженого переліку будинків, які будуть задіяні у даному проекті.

Таким чином, починаючи з 06.04.2007 до 26.12.2007 посадовими особами Виконкому, які відповідальні за розгляд звернення Підприємства, питання щодо надання дозволу комунальним виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним підприємствам міста на укладення з Підприємством договорів про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі жодного разу не виносилось на засідання Виконкому.

Разом з тим, Відділенням з’ясовано, що в м. Коростені є ТОВ “Телерадіокомпанія “Екран”, яке з березня 1998 року надає послуги кабельного телебачення в межах міста, але виконком з 18.03.1998 Товариству на підставі ліцензії Міністерства зв’язку Українинадав дозвіл на будівництво та технічне обслуговування мереж кабельного телебачення з наданням послуг для населення.

Для участі у конкурсі ТОВ “ТРК “Екран” необхідно тільки було надати: документи, що посвідчують повноваження представника юридичної особи (довіреність); копії установчих документів юридичної особи, нотаріально посвідчені або завірені підписом керівника та печаткою юридичної особи. Інших документів від Товариства не вимагалося.

Враховуючи вищезазначене, можна зробити висновок про неоднаковий підхід Виконкому до Підприємства і Товариства, які є конкурентами на ринку послуг кабельного телебачення в межах м. Коростеня.

За повідомленням Підприємства Виконком як колегіальний орган жодного разу не розглядав його заяву та не виносив її на засідання Виконкому. Підприємство не отримувало рішення колегіального органу Виконкому.

Станом на 07.05.2008 дозвіл комунальним виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним підприємствам міста на укладення з Підприємством договорів про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі Виконкомом не надано.

Таким чином, дії окремих посадових осіб Виконкому, які відповідальні за розгляд звернення Підприємства, щодо невинесення на засідання Виконкому питання надання дозволу комунальним виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним підприємствам міста на укладення з Підприємством договорів про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі, призвели до зволікання у прийнятті Виконкомом рішення по суті питання Підприємства.

Отже, дії Виконкому, які полягають у безпідставному зволіканні надання комунальним виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним підприємствам м. Коростеня дозволу на укладення з Підприємством договорів про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно–технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування шляхом встановлення обмежень на реалізацію послуг кабельного телебачення, що призвело до обмеження конкуренції.

На засіданні адміністративної колегії Відділення представником Виконкому порушення законодавства про захист економічної конкуренції не припинено та не визнано.

Відділення зобов’язало виконавчий комітет Коростенської міської ради надати дозвіл комунальним виробничим житловим ремонтно – експлуатаційним підприємствам міста Коростеня укласти договори (угоди) з ПП “Он Лайн” про використання окремих частин (обмежених територій) будівель житлового фонду та інших інженерно – технічних споруд комунальної власності Коростенської міської ради для будівництва кабельної телемережі.

Бизнес Журнал
Категория: Предприятия | Просмотров: 1505 | Рейтинг: 3.0/2

Статьи по теме
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Бизнес Журнал © 2007-2024 BIZ.zhzh.info - Используются технологии uCoz