Календарь новостей
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форум

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Каков Ваш уровень доходов?
Всего ответов: 4423
Партнеры
Форма входа
Логин:
Пароль:
05.01.2017 | Деньги
Как получить кредит онлайн не выходя из дома?
01.12.2016 | Финансы
Как выбрать профессиональную школу трейдинга?
28.11.2016 | Финансы
Можно ли обучиться трейдингу самостоятельно?
23.11.2016 | Финансы
Кредиты онлайн - посещать банковские учреждения теперь нет н...
Разделы новостей
Недвижимость [282]
Экономика [163]
Финансы [399]
Предприятия [352]
Строительство [119]
Государство [61]
Деньги [450]
Общество [210]
Понедельник, 29.04.2024, 14:41
НОВОСТИ » Финансы » 2008 » Март » 14

Гральний бізнес у Житомирі контролює міліція

Новости Финансы
Сучасний гральний бізнес дозволяє відчути азарт не тільки багатіям, але й пересічному громадянину завдяки створенню так званих гральних залів, де встановлюються загальновідомі гральні автомати.

Такий бізнес, як засвідчує практика, досить вигідний, адже підприємці, що заробляють на азарті інших людей навіть із середнім матеріальним достатком, отримують величезні суми доходу, що нараховують не одну тисячу доларів США. І хоча українське законодавство суворо регулює діяльність грального бізнесу – особливий порядок ліцензування, накладення ряду обмежень (у тому числі вікових) та встановлення порівняно вищих податків – у цій сфері, як і в кожній іншій, винахідливі підприємці знаходять усілякі лазівки, щоб незаконно помножити свою, як ми вже зазначали, доволі вигідну справу.

Окрім того, доступність гральних автоматів обумовлює ще одну проблему – суто психологічну. Гральні автомати для багатьох стали не просто розвагою, а причиною виникнення специфічного захворювання, пов’язаного з постійною необхідністю відчуття азарту, – лудоманії або більш розповсюдженої його назви ігроманії. А недотримання підприємцями вікових обмежень призводить до появи лудоманії у неповнолітніх, які навчальний процес у школах змінюють на ігровий.

Навести порядок у гральному бізнесі наразі покликані як органи влади, так і правоохоронні структури. Проте у вирішенні цього вкрай важливого питання не все настільки гладко.

Про це "Бізнес Житомиру" повідомила сьогодні Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Згідно переліку Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України по Житомирській області, які займаються гральним бізнесом, на території Житомирщини офіційно діє 63 гральних заклади. А саме – у містах обласного підпорядкування Бердичеві, Коростені, Коростишеві, Новограді-Волинському та в самому обласному центрі. Для їх функціонування підприємцям в обов’язковому порядку необхідно мати ліцензію Міністерства фінансів України, а також торгівельний патент на право здійснення подібної діяльності.

У березні на території області правоохоронцями розпочато спільне відпрацювання точок грального бізнесу, направлене на виявлення та припинення порушень у цій сфері. Наразі, за словами старшого уповноваженого сектору боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій Івана Осінського, виявлено 266 гральних автоматів, що функціонували без дозвільних документів. Загалом складено 51 протокол за ст.164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП, 17 з них вже розглянуто в суді, на правопорушників накладено штраф на загальну суму близько 5 тисяч гривень.

Проте справедливим буде вказати на наступний казус. Під час виявлення грубих порушень у діяльності того чи іншого грального залу, підприємець, звичайно, притягується до адміністративної відповідальності. Згідно із законодавством, він має сплатити штраф у розмірі близько 340 гривень. А от щодо самих ігрових автоматів, то їх нібито й вилучають, але рішення про їх конфіскацію приймаються далеко не завжди. Таким чином, в результаті підприємці, сплативши визначений судом штраф, повертають назад вилучені ігрові автомати. Чергова перевірка гральних закладів, що проводиться правоохоронцями, знову ж таки засвідчує їх функціонування у тому самому закладі і без належної документації. Але повторно притягнути того ж таки підприємця до відповідальності вже не вдається, оскільки діяльність закладу оформлена на іншу особу, яка цього разу і сплачує передбачений законом штраф. Зазначимо, що у поточному році тільки 2 з вилучених гральних автомати, що функціонували незаконно у Ружинському районі, за рішенням суду були конфісковані.

У наведенні порядку у гральному бізнесі Житомира бере участь і міська влада. В листопаді минулого року рішенням міськвиконкому було затверджено Положення про порядок розміщення гральних автоматів з грошовим або майновим виграшем на території м. Житомира, відповідно до якого забороняється розміщувати та експлуатувати гральні автомати у місцях, не передбачених для проведення азартних ігор. До таких, зокрема, відносяться заклади охорони здоров’я, освіти, навчальні заклади, культові будівлі, місця поза межами приміщень або будівель, а також торгівельні зали підприємств торгівлі та приміщення комунальної власності. У разі виявлення подібних порушень міськвиконком зобов’язав Інспекцію з благоустрою м.Житомира із залученням Богунського та Корольовського райвідділів УМВС демонтувати незаконно встановлені гральні автомати.

До речі, 13 березня у районі ринку „Хмільники” в Житомирі вже було демонтовано автомат, встановлений у грубій невідповідності до прийнятого рішення. Отже, відпрацювання у цьому напрямку тривають. Врешті-решт, спільними зусиллями порядок таки має бути наведений. А от громадянам, що полюбляють випробовувати власний талан або ж тільки-но збираються це зробити, відчувши всю силу азарту, переконливо радимо контролювати свої почуття та емоції. Адже, як влучно підмічено, азарт – це стан, у який ми входимо, виходячи із самого себе.

Бизнес Журнал
Категория: Финансы | Просмотров: 1167 | Рейтинг: 0.0/0

Статьи по теме
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Бизнес Журнал © 2007-2024 BIZ.zhzh.info - Используются технологии uCoz