Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форум

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Каков Ваш уровень доходов?
Всего ответов: 4423
Партнеры
Форма входа
Логин:
Пароль:
05.01.2017 | Деньги
Как получить кредит онлайн не выходя из дома?
01.12.2016 | Финансы
Как выбрать профессиональную школу трейдинга?
28.11.2016 | Финансы
Можно ли обучиться трейдингу самостоятельно?
23.11.2016 | Финансы
Кредиты онлайн - посещать банковские учреждения теперь нет н...
Разделы новостей
Недвижимость [282]
Экономика [163]
Финансы [399]
Предприятия [352]
Строительство [119]
Государство [61]
Деньги [450]
Общество [210]
Вторник, 23.04.2024, 10:58
НОВОСТИ » Предприятия » 2008 » Январь » 16

Житомирское облотделение АМКУ возбудило дела против двух областных КП и двух горсоветов

Новости Предприятия
Житомирское областное территориальное отделение Антимонопольного комитета (АМКУ) возбудило дела против двух областных коммунальных предприятий (КП) и двух горсоветов.

Об этом "Бизнес Житомиру" сообщает пресс-служба АМКУ. В частности АМКУ:

  • порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ЗАТ “Ладасервіс”. Так, Товариство у встановлений головою Відділення строк не надало інформації на вимогу Відділення. Розслідування справи триває.
  • порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку МПП “Новоград-Волинськволгатехсервіс”. Так, Підприємство у встановлений головою Відділення строк не надало інформації на вимоги Відділення. Розслідування справи триває.
  • порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ТОВ “Італійська хімчистка “Перфетто”. Так, Товариство у встановлений головою Відділення строк не надало інформації на вимоги Відділення. Розслідування справи триває.
  • порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ОПТМ “Житомиртеплокомуненерго”. Так, Підприємство у встановлений головою Відділення строк не надало інформації на вимогу Відділення. Розслідування справи триває.
  • порушило 10 справ за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку суб’єктів підприємницької діяльності Рівненської області, що діють на ринку перевезення пасажирів, а саме: СПД Каращука Ю.Г., СПД Козачка В.В., СПД Козачок О.І., СПД Корзуна І.М., СПД Поленчука Л.В., СПД Поленчука М.Л., СПД Самохвалова Г.М., СПД Свиридюка В.І., СПД Сидорчук П.Г., СПД Яскала П.Я. Так, дії зазначених суб’єктів господарювання полягають у досягненні неправомірних переваг у конкуренції, шляхом перевезення пасажирів на маршруті “Рівне-Київ” без узгодження з відділом ДАІ УМВС України в Житомирській області на нерегулярні перевезення через м. Новоград-Волинський та здійснення посадки-висадки пасажирів в м. Новоград-Волинському.
  • порушило справу проти Комунального підприємства “Бердичівтеплоенерго” за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Так, Підприємство не проводило споживачам перерахунків плати за відхилення якісних показників послуг з централізованого гарячого водопостачання від нормативних, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630, та за відхилення параметрів теплоносія, який подається в систему централізованого опалення житлових будинків. Наразі триває розслідування.
  • порушило справу проти виконавчого комітету Бердичівської міської ради за ознаками створення суб’єкту господарювання умов для вчинення порушень конкуренційного законодавства. Так, не виконання Виконкомом обов’язків, передбачених чинним законодавством України, призвело до затвердження Комунальному підприємству “Бердичівтеплоенерго” тарифів на послуги з централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання, які не відповідають вимогам нормативних документів. Розслідування справи триває.
  • порушило справу проти Комунального підприємства Баранівка-очисні споруди”за ознаками порушення конкуренційного законодавства. Так, Підприємство затвердило тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення без дотримання вимог чинних нормативних документів, якими визначено механізми розрахунків зазначених тарифів. Наразі триває розслідування.
  • порушило справу проти виконавчого комітету Баранівської міської ради за ознаками створення суб’єкту господарювання умов для вчинення порушень конкуренційного законодавства. Так, не виконання Виконкомом обов’язків, передбачених чинним законодавством України, призвело до затвердження КП “Баранівка-очисні споруди” тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які не відповідають вимогам нормативних документів. Розслідування справи триває.
  • оштрафувало ВАТ “Коростенський комбінат хлібопродуктів” на 5000 грн. за зловживання монопольним становищем. Як з’ясувало Відділення, Комбінат встановив економічнонеобґрунтовані ціни на послуги приймання, сушіння, зберігання та відвантаження зерна та у рівнозначних договорах, укладених із суб’єктами господарювання, вибірково застосував умови щодо компенсації вартості бланків складських квитанцій.
  • рекомендувало Бердичівській міськраді припинити бездіяльність.Так, орган місцевого самоврядування не затвердив правил торгівлі на ринках міста Бердичева, що створює ринкам умови для можливих зловживань. Оскільки це може призвести що порушення конкуренційного законодавства, Відділення рекомендувало раді розробити відповідні правила.
  • рекомендувало ДП “Житомирський лікеро-горілчаний завод” припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Так, Завод під час виробництва і реалізації горілки особливої “Поліський сувенір” використовував комплект етикеток, який містить суттєві (домінуючі) позначення, які є схожими до ступеня змішування із позначеннями з комплекту етикеток горілки особливої “Поліська” виробництва ДП “Луцький спиртогорілчаний комбінат”, що може призвести до змішування з діяльністю комбінату, який має пріоритет на їхнє використання.
  • порушило справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ТОВ фірма “ДМ - продукт” та ТОВ “Виробничо-комерційне підприємство “Харч-Пак”. Так, товариства у встановлені головою Відділення строки не надали інформацію на вимоги Відділення. Розслідування справи триває.

Бизнес Журнал
Категория: Предприятия | Просмотров: 1054 | Рейтинг: 0.0/0

Статьи по теме
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Бизнес Журнал © 2007-2024 BIZ.zhzh.info - Используются технологии uCoz