05.01.2017 | Деньги
Как получить кредит онлайн не выходя из дома?
01.12.2016 | Финансы
Как выбрать профессиональную школу трейдинга?
28.11.2016 | Финансы
Можно ли обучиться трейдингу самостоятельно?
23.11.2016 | Финансы
Кредиты онлайн - посещать банковские учреждения теперь нет н...
Разделы новостей
Недвижимость
Экономика
Финансы
Предприятия
Строительство
Политика
Шоу-бизнес
Общество
Четверг, 25.04.2024, 17:10
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: admin  
Бизнес форум Житомира » Житомир БИЗНЕС ФОРУМ. Кредиты, депозиты, авто, деньги, недвижимость, страхование » КРЕДИТЫ - ипотечный, авто, жилье, потребительский » «Розв'язані руки» нотаріуса – ще не привід звільняти житло
«Розв'язані руки» нотаріуса – ще не привід звільняти житло
ГостьДата: Четверг, 10.12.2009, 19:01 | Сообщение # 1
Группа: Гости





«Розв'язані руки» нотаріуса – ще не привід звільняти житло

Відповідно до зміни Мінюсту до Інструкції «Про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», відтепер виконавчий напис нотаріуса на іпотечному договорі, є достатнім для підтвердження права банку відібрати у вас житло за борги без судового розгляду, навіть якщо термін договору не закінчився.

У даному випадку банку необхідно лише надати документи, що підтверджують безперечність вимог, а саме: виписку про прострочення платежів, або копію вимоги (претензії) про сплату заборгованості. Також, кредитор (банк) має право включити в суму, що стягуються, за виконавчим написом нотаріуса, заборгованість з урахуванням індексу інфляції та 3% річних за прострочення грошового зобов'язання (ст. 625 ЦК).

Термін проведення процедури вилучення квартири банком (його виконавчими службами) складе від кількох днів до двох тижнів.

Як захистити себе в такому випадку?

Пам'ятайте, що «узгодження» договору іпотеки нотаріусом, може бути здійснено не раніше, ніж через 30 днів з моменту отримання вами (боржником) письмової вимоги від банку про усунення порушень основного договору. Якщо такої вимоги ви не отримували, звертайтеся до суду.

Стримуючим фактором для вилучення квартири за виконавчим написом нотаріуса, є проживання малолітніх дітей разом з батьками в іпотечному житлі. Відповідно до сімейного кодексу, місце проживання дитини визначається місцем проживання її батьків. Тому рішення про виселення може бути здійснено тільки при наявності судового рішення.

Крім того, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи» введено мораторій на примусове виселення іпотекодавців з житлового приміщення, яке являється єдиним місцем його проживання, у разі якщо максимальна затримка платежів по кредиту складає 2 місяці, і документально врегульовано питання про реструктуризацію.

Всеукраїнська громадська організація захисту прав споживачів фінансових послуг
www.vgo.com.ua

Добавлено (10.12.2009, 19:01)
---------------------------------------------
Що робити вкладникам з судовим рішенням на руках?

На сьогоднішній день перед вкладниками Укрпромбанку, які мають на руках судові рішення про стягнення депозитів, стоїть питання – «що робити?».

З одного боку, можна дочекатись закінчення мораторію в банку (21 січня 2010 року), і з огляду на рішення Нацбанку, планувати подальший план дій по поверненню депозиту. В такому випадку можливі такі варіанти вирішення:
1. У випадку відновлення платоспроможності банку (в чому ми сумніваємося) – продовження виконавчого провадження по стягненню депозиту. Тобто виплати буде проводити Укрпромбанк відповідно до своїх можливостей на момент винесення рішення.
2. У випадку оголошення банку банкрутом – можливість отримання гарантованої суми до 150 тис. грн. з Фонду гарантування вкладів. Для мілких вкладників це найкращий варіант.
3. Якщо ж сума депозиту перевищуватиме 150 тисяч гривень – заявлення кредиторських вимог в ході ліквідаційної процедури банку. Хоча в такому випадку коштів швидше всього, думаю, не вистачить.

Інше рішення – відмовитись від позовних вимог та укласти трьохсторонню мирову угоду «Укрпромбанк – вкладник – Родовід банк». В такому випадку можливе отримання коштів, відповідно до встановленої процедури в Родовідбанку.

Станом на 1 грудня 2009 року тільки 344 вкладники (з 2 тисяч осіб, які мали судові рішення), погодились на мирне врегулювання питання.

Стримуючим фактором в даній ситуації є втрата можливості захистити свої права в суді, при мировій угоді, у випадку подальшої відмови або неспроможності Родовідбанку задовольнити вимоги вкладника по поверненню депозиту.

ВГО «Захисту прав споживачів фінансових послуг»

 
Бизнес форум Житомира » Житомир БИЗНЕС ФОРУМ. Кредиты, депозиты, авто, деньги, недвижимость, страхование » КРЕДИТЫ - ипотечный, авто, жилье, потребительский » «Розв'язані руки» нотаріуса – ще не привід звільняти житло
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:



  Бизнес Житомир - обзор сети интернет


Бизнес Житомир © 2007-2024 Новости Украины Используются технологии uCoz